Potřebujeme:
- 800 g vepřové panenky,
- 200 g Creme fraiche,
- houby – žampiony, hlívu apod.
- cibuli, česnek
- bagetu,
- olivový olej, máslo
- tymián, sůl, pepř
Maso osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem, vložíme na fólii, přidáme snítku tymiánu a zavineme do fólie. Vložíme do trouby a při teplotě 90 °C pečeme asi 30 minut, dokud vnitřní teplota nedosáhne 58 °C. V kastrůlku na másle a oleji zpěníme cibulku, přidáme houby, krátce opečeme, zalijeme smetanou, osolíme, opepříme, přidáme tymián a česnek a povaříme. Hotovou panenku opečeme na oleji dozlatova, nakrájíme na tenké plátky a podáváme s rozpečenou bagetou a houbami.
Zdroj: Vepřová panenka s houbami; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/veprova-panenka-s-houbami.html [On-line 22.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář