reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka s houbovou omáčkou, špenátem dušeným na anglické slanině a šťouchaným bramborem se smetanou

  • vepřové panenky
    čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn, petržel)
    česnek
    olivový olej
    sůl
    pepř

na omáčku:

  • zelená čerstvá cibulka
    ½ kg hub (žampiony, hříbky, lišky aj.)
    ½ litru smetany
    sůl
    pepř

na přílohy:

  • listový špenát
    cibule
    anglická slanina
    olej
    brambory
    smetana
    máslo

Panenku očistíme (zbavíme šlach), osolíme, opepříme, vetřeme jemně nakrájené bylinky, lisovaný česnek a olej. Můžeme nechat v lednici zaležet. Prudce osmahneme na pánvi a poté vložíme do trouby a pečeme pozvolna na 120 stupňů.
Na omáčku osmažíme cibulku, přidáme k ní houby a povaříme zhruba 15 minut. Když houby klesnou, zalijeme je smetanou, přivedeme k varu, rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem.
Jako přílohu podáváme špenát, který krátce podusíme na cibulce, osmažené na anglické slanině, a šťouchané vařené brambory se smetanou.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/16-veprova-panenka-s-houbovou-omackou-spenatem-dusenym-na-anglicke-slanine-a-stouchanym-bramborem-se-smetanou/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.