Ingredience
- vepřové panenky 1 kg
- sádlo 1 dávka
- sůl, pepř 1 dávka
- sýr s modrou plísní 200 g
- smetana 30 % 200 ml
- sójová omáčka 1 dávka
- brambory 1 dávka
Maso nakrájíme na silnější plátky, zlehka naklepeme rukou, osolíme a opepříme z obou stran. Na rozpáleném sádle maso zprudka opečeme, z každé strany asi tři minuty. Potom maso zabalíme do alobalu, kde nám krásně dojde. Mezitím na výpek z masa nasypeme nakrájenou nivu, šlehačku a dochutíme sójovou omáčkou, směs provaříme a můžeme servírovat.
Brambory se slupkou důkladně omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Vložíme je na plech s papírem, přidáme vepřové sádlo, osolíme, opepříme a dáme péct do trouby na 200 °C asi na 45 minut.
Zdroj: Vepřová panenka s modrým přelivem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-s-modrym-prelivem [On-line 14.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář