reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Ingredience

  • vepřová panenka 1 kus
  • brambory 1.5 kg
  • větší cibule 1 kus
  • olej 1 dávka
  • sůl, „vlastní hořčičný dresing (sůl, pepř, olivový olej, hořčice, worchester)“ 1 špetka
  • lžíce demi glace 1 kus

Vepřovou panenku očistíme, osolíme, opepříme a zabalíme do sáčku (pozor, v sáčku nesmí být vzduch!). Dáme na dvě hodiny do vodní lázně. Po této době maso vyjmeme a při trošce oleje prudce osmahneme ze všech stran na pánvi. Můžeme podávat.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, přidáme sůl a dáme vařit. Když jsou brambory hotové (měkké), přidáme kousek másla a rozšťoucháme. Na oleji si dozlatova osmahneme cibuli, přidáme do brambor a můžeme podávat.

Pepřovou omáčku připravíme tak, že v kastrolu rozehřejeme demi glace, přidáme smetanu, naložený pepř a necháme povařit.

Zdroj: Vepřová panenka s pepřovou omáčkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-s-peprovou-omackou-0 [On-line 17.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.