Potřebujeme:
- 1 vepřovou panenku,
- olej, sůl, pepř
Na omáčku:
- kořenovou zeleninu,
- protlak,
- cibuli,
- žampióny,
- červené víno,
- demigllas,
- smetanu,
- pepř, olej
Maso očistíme, dochutíme a na plechu orestujeme. Dopečeme v troubě na 180 °C cca 5 – 10 min. Zeleninu orestujeme, přidáme protlak, víno. Necháme překulit a přidáme vodu. Vše provaříme cca 20 min a přidáme smetanu. Poté omáčku důkladně propasírujeme a 1/3 zeleniny rozmixujeme. Omáčku ochutíme a přidáme pepř.
Zdroj: Vepřová panenka s pepřovou omáčkou; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/veprova-panenka-s-peprovou-omackou-14-4.html [On-line 15.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář