Suroviny
- vepřová panenka 1 kg
- eidam 250 g
- smetana ke šlehání 250 ml
- hermelín 1 ks
- brambory 2 kg
- slanina 150 g
- cibule 1 ks
- jarní cibulka
- sůl
- pepř
Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, osolíme, opepříme, zprudka osmahneme na pánvi, poté vložíme do trouby a při 180 stupních necháme dojít. Pečeme asi 20minut.
Brambory nakrájíme na kousky a necháme uvařit do změknutí. Poté přidáme osmahnutou cibulku, kterou necháme zesklovatět s pokrájenou anglickou slaninou nebo špekem. Přidáme i část pokrájené jarní cibulky a dohromady rozšťoucháme.
Sýry na omáčku nastrouháme a rozpustíme za stálého míchání ve smetaně.
Zdroj: Vepřová panenka se sýrovou omáčkou a šťouchaný brambor s jarní cibulkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-se-syrovou-omackou-stouchany-brambor-s-jarni-cibulkou [On-line 02.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář