- vepřová panenka 1 kg
- větší kus másla
- bazalka
- oregano 1 špetka
- česnek 1 stroužek
- slanina 100 g
- cibule 1 kus
- brambory 1 kg
- hrubá a hladká mouka dle potřeby
- 1 vejce
- strouhanka
- sůl a pepř 1 špetka
Panenku prošpikujeme a necháme v lednici uležet na cibulce v pekáči. Poté ji krátce orestujeme, aby se zatáhla, maso podlijeme a dáme do vyhřáté trouby na cca 15 minut péct při 220 °C.
Oloupeme a uvaříme si brambory, které si necháme vychladnout, rozšťoucháme je nebo nastrouháme, přidáme rozpuštěné máslo, hrubou mouku, sůl a pepř dle chuti a za pomoci hladké mouky vytvaruje dle fantazie válečky (krokety), které obalíme v trojobalu a osmažíme na rozpáleném tuku do zlatova.
Zdroj: Vepřová panenka špikovaná bylinkami, bramborové krokety; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-spikovana-bylinkami [On-line 10.9.2012]
Poslední tip, trik či komentář