- větší vepřová panenka 1 kus
- brambory 1 kg
- sůl a pepř 1 špetka
- anglická slanina 200 g
- žampiony 1 balení
- malý pórek 1 kus
- máslo
- polévkové koření
- domácí vývar
- cibule 1 kus
Nakrájím si vepřovou panenku, kterou naklepu a posléze prošpikuju slaninou, osolím, opepřím. Před podáváním opeču na pánvičce.
V hrnci uvařím oloupané brambory doměkka, přidám k nim osmaženou cibulku se slaninou a rozšťouchám. Přidám ještě kousek másla a nadrobno nakrájený pórek.
Na výpeku z masa si připravím houbovou omáčku. Na pánvičce rozpustím máslo a orestuju žampiony. Přiliju zbytek domácího vývaru, který jsem už dala do polévky, a který mám den předem uvařený. Nechám provařit a přidám jíšku, kterou jsem si už udělala do polévky.
Zdroj: Vepřová panenka, šťouchané brambory a hříbková omáčka; Prostřeno TV Primahttp://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka [On-line 14.3.2012]
Poslední tip, trik či komentář