reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka, šťouchaný brambor

Ingredience

  • vepřová panenka 2 kusy
  • brambory 800 g
  • zelené fazole 1 balení
  • dijonská hořčice 2 lžíce
  • smetana 200 ml
  • bílé víno 200 ml
  • solamyl 1 lžička
  • sůl a pepř 1 špetka
  • jarní cibulka 1 svazek
  • česnek 3 stroužky
  • olivový olej 1 dávka
  • anglická slanina 100 g
  • troška citronové šťávy 1 dávka

Panenku očistíme, opláchneme, lehce osolíme a potřeme olivovým olejem a mírně posypeme mletým pepřem. Dáme na rozpálenou pánev. Maso otáčíme, aby se zatáhlo. Pak přendáme do trouby a dopečeme asi čtvrt hodiny dle „tloušťky“ panenky.

Na dijonskou omáčku si připravíme bíle víno, smetanu a dvě polévkové lžíce dijonské hořčice. Na pánvi vše smícháme, necháme provařit a zahustíme máčeným solamylem. Můžeme zakápnout citronem, pokud chceme, aby byla ještě pikantnější.

Oloupeme si brambory a dáme je uvařit do osolené vody. Když jsou měkké, slijeme vodu, přidáme máslo a rozšťoucháme. Nakrájíme jarní cibulku a vše promícháme.

Fazolové lusky povaříme ve vroucí vodě nejméně tři minuty, scedíme a dáme orestovat na pánev s osmaženou slaninou a nakrájeným nebo podrceným česnekem.

Zdroj: Vepřová panenka, šťouchaný brambor; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-stouchany-brambor [On-line 27.04.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.