reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka v pepřové marinádě s česnekem a v medovém marinádě s česnekem a chilli

  • plátky vepřové panenky (dle počtu osob)

Na pepřovou marinádu s česnekem:

  • 2 dl oleje
    2 lžíce černého pepře v celku
    4 stroužky česneku
    sůl

Na medovou marinádu s česnekem a chilli:

  • 1 dl oleje
    1 dl medu
    4 stroužky česneku
    1 lžička sekaných čerstvých chilli papriček
    1 lžíce mleté sladké papriky
    4 lžíce sojové omáčky
    sůl

Vepřovou panenku zbavíme šlach a tuku, nakrájíme na plátky, z jedné strany zlehka naklepeme. Část plátků potřeme rozmixovanou směsí oleje, česneku, soli a pepře a dáme do chladu zaležet.

Nakrájené chilli papričky, mletou sladkou papriku, česnek, sůl, med, olej a sojovou omáčku rozmixujeme a hotovou směsí potíráme ostatní plátky masa z obou stran a opět necháme uležet.

Rošt grilu potřeme slaninou, aby se maso nepřipékalo. Naložené plátky vepřové panenky grilujeme zprudka z každé strany 2 až 3 minuty tak, aby zůstalo šťavnaté. Když si na kraji grilu předehřejeme mísu, maso vydrží déle teplé i za chladnějších večerů.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/6-veprova-panenka-v-peprove-marinade-s-cesnekem-a-v-medovem-marinade-s-cesnekem-a-chilli/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.