- plátky vepřové panenky (dle počtu osob)
Na pepřovou marinádu s česnekem:
- 2 dl oleje
2 lžíce černého pepře v celku
4 stroužky česneku
sůl
Na medovou marinádu s česnekem a chilli:
- 1 dl oleje
1 dl medu
4 stroužky česneku
1 lžička sekaných čerstvých chilli papriček
1 lžíce mleté sladké papriky
4 lžíce sojové omáčky
sůl
Vepřovou panenku zbavíme šlach a tuku, nakrájíme na plátky, z jedné strany zlehka naklepeme. Část plátků potřeme rozmixovanou směsí oleje, česneku, soli a pepře a dáme do chladu zaležet.
Nakrájené chilli papričky, mletou sladkou papriku, česnek, sůl, med, olej a sojovou omáčku rozmixujeme a hotovou směsí potíráme ostatní plátky masa z obou stran a opět necháme uležet.
Rošt grilu potřeme slaninou, aby se maso nepřipékalo. Naložené plátky vepřové panenky grilujeme zprudka z každé strany 2 až 3 minuty tak, aby zůstalo šťavnaté. Když si na kraji grilu předehřejeme mísu, maso vydrží déle teplé i za chladnějších večerů.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/6-veprova-panenka-v-peprove-marinade-s-cesnekem-a-v-medovem-marinade-s-cesnekem-a-chilli/
Poslední tip, trik či komentář