reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka ve slanině s liškami

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 1až 2 vepřové panenky (na jednu porci 150 g),
    10 plátků slaniny,
    mořskou sůl,
    černý pepř,
    3 větvičky tymiánu,
    2 šalotky,
    2 stroužky česneku,
    200 g očištěných lišek,
    2 lžíce másla,
    1 stonek tymiánu,
    sůl,
    pepř,
    2 lžíce citronové šťávy,
    100 ml masového vývaru,
    200 ml smetany,
    1 lžíci posekané velkolisté petrželky,
    2 velká rajčata, oloupaná a zbavená středů

Panenku osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. Takto připravenou ji obalíme slaninou, vložíme do pekáče a dáme péct do trouby asi na 15 minut. Mezitím si připravíme omáčku z lišek.
Nakrájíme šalotku a česnek najemno. V pánvi rozehřejeme jednu lžíci másla a opečeme na ní lišky. Přidáme pár lístků tymiánu a vyrestujeme tekutinu, kterou lišky pustily. Přidáme šalotku a česnek, osolíme a opepříme.
Až šalotka změkne, přilijeme citronovou šťávu. Po chvilce přidáme masový vývar a krátce jej povaříme. Přilijeme smetanu a po chvilce vmícháme máslo. Nakonec do lišek přisypeme posekanou plochou petržel a posekaná loupaná rajčata. Opečenou panenku nakrájíme na plátky a servírujeme s omáčkou z lišek.

 

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/veprova-panenka-ve-slanine-s-liskami-27-8-2009.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.