reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka Wellington

Ingredience

  • vepřová panenka 750 g
  • anglická slanina 200 g
  • listové těsto 1 kus
  • steakové koření 1 dávka
  • rozšlehané vejce nebo žloutek 1 kus
  • brambory 800 g
  • sůl a pepř 1 špetka

omáčka:

  • ořech másla 1 dávka
  • půlka cibule 1 dávka
  • anglická slanina 50 g
  • čerstvé bylinky (bazalka, petrželka, pažitka, tymián, rozmarýn, estragon, šalvěj)) 1 dávka
  • tavený sýr 1 kus
  • smetana na vaření 250 ml
  • sůl a pepř 1 špetka

Na rozpálené pánvi necháme zatáhnout porce panenky, maso osolíme a opepříme. Poté panenku pokládáme na plátky slaniny s čerstvými bylinkami a takto upravené porce ještě dobře zabalíme do vyváleného listového těsta. Okraje jsme potřeli žloutkem a při balení dáme pozor, aby nikde nevznikla ani skulinka. Zabalenou panenku dáme na pekáč vyložený pečicím papírem, porce potřeme celé žloutkem a posypeme steakovým kořením. Pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny na 190 stupňů – podle velikosti porcí.

Omáčka: Na pánvi si rozpustíme máslo, poté přidáme najemno nakrájenou cibuli, slaninu a necháme orestovat. Přidáme bylinky, tavený sýr a smetanu na vaření. Necháme rozpustit, lehce povaříme a dochutíme. Podáváme ke svíčkové Wellington a bramborám, ozdobeným sekanou petrželkou.

Zdroj: Vepřová panenka Wellington; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-wellington-0 [On-line 31.10.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.