8-10 porcí
- 1 kg vepřové pečeně bez kosti
- 2 nožičky debrecínského párku
- 2 sladkokyselé okurky
- mletý pepř
- sůl
- 5 lžic oleje
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 l masového vývaru
- ½ lžičky kardamomu
- ½ lžičky mleté skořice
- ½ lžičky drceného kmínu
- ½ lžičky mletého zázvoru
- 2 lžíce medu
- 200 ml zakysané smetany
- 4 natvrdo uvařená vejce
Vepřovou pečeni prošpikujeme párkem, nejlépe debrecínským a kysanou okurkou tak, aby na řezu vynikla mozaika. Maso osolíme, opepříme a ze všech stran na oleji zprudka a krátce v kastrolu opečeme a vyjmeme. Na olej vložíme na kostičky nakrájenou cibuli s česnekem do zlatohněda, podlijeme trochou (asi 250 ml) vody, odrestujeme (cibuli získá jednotnou barvu), zalijeme vývarem, vložíme maso, veškeré koření a pod poklicí dusíme doměkka. Poté maso vyjmeme a nakrájíme, omáčku zahustíme smetanou, dochutíme medem. Porci masa podáváme s omáčkou, rýží a polovinou vejce.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=794
Poslední tip, trik či komentář