reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová pečeně špikovaná párkem a kysanou okurkou, dušená v pikantní omáčce

8-10 porcí

  • 1 kg vepřové pečeně bez kosti
  • 2 nožičky debrecínského párku
  • 2 sladkokyselé okurky
  • mletý pepř
  • sůl
  • 5 lžic oleje
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 l masového vývaru
  • ½ lžičky kardamomu
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky drceného kmínu
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • 2 lžíce medu
  • 200 ml zakysané smetany
  • 4 natvrdo uvařená vejce

Vepřovou pečeni prošpikujeme párkem, nejlépe debrecínským a kysanou okurkou tak, aby na řezu vynikla mozaika. Maso osolíme, opepříme a ze všech stran na oleji zprudka a krátce v kastrolu opečeme a vyjmeme. Na olej vložíme na kostičky nakrájenou cibuli s česnekem do zlatohněda, podlijeme trochou (asi 250 ml) vody, odrestujeme (cibuli získá jednotnou barvu), zalijeme vývarem, vložíme maso, veškeré koření a pod poklicí dusíme doměkka. Poté maso vyjmeme a nakrájíme, omáčku zahustíme smetanou, dochutíme medem. Porci masa podáváme s omáčkou, rýží a polovinou vejce.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=794

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.