reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová roláda plněná červenou řepou

6−8 porcí

  • 600 g vepřové kýty
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 80 g sádla
  • 200 g vařené červené řepy
  • 80 g cukru
  • 1 ks badyánu
  • 4 ks hřebíčku
  • 200 ml 10° piva
  • mletý pepř
  • sůl

Bylinková kaše

  • 600 g oloupaných brambor
  • 100 ml mléka
  • 40 g másla
  • snítka tymiánu
  • snítka plocholisté petrželky
  • sůl

Kýtu rozřízneme na plát a přes folii rozklepeme, osolíme a opepříme.

Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme a opečeme na polovině sádla dozlatova, přidáme nastrouhanou červenou řepu, opečeme, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, přidáme badyán, hřebíček, osmahneme a zalijeme pivem, podusíme, zredukujeme a necháme zchladnout. Vyjmeme koření a poklademe na připravené maso, zabalíme a svážeme motouzem.

V pekáči na druhé polovině sádla opečeme roládu ze všech stran a vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme asi hodinu a půl. Upečenou roládu krájíme na kolečka.

Brambory uvaříme doměkka a scedíme. Na másle orestujeme nasekané
bylinky a zalijeme mlékem. Přivedeme k varu a společně se solí vešleháme do rozmačkaných brambor.

Zdroj: Vepřová roláda plněná červenou řepou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1547-veprova-rolada-plnena-cervenou-repou/  [On-line 21.02.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.