reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová roláda s bylinkovým pivním karamelem a křenovými brambory

4 porce

  • 800 g vepřové kýty
  • 200 g krupicového cukru
  • 500 ml piva
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 bobkové listy
  • snítka tymiánu
  • snítka rozmarýnu
  • mletý pepř
  • sůl
  • 1 cibule
  • 50 g sádla
  • asi 100 ml vody

Křenové brambory

  • 800 g brambor vařených ve slupce
  • 50 g křenu
  • snítka plocholisté petrželky
  • mletý pepř
  • sůl

Kýtu rozřízneme na plát, rozklepeme, osolíme a opepříme. V kastrůlku rozpustíme cukr na karamel, zalijeme pivem. Přidáme nasekané bylinky (tymián, rozmarýn) a koření (nové koření a bobkový list). Svaříme asi na ⅓ do medové konzistence a vychladíme. Hotovou směsí potřeme plát a zabalíme, svážeme, svrchu osolíme a opepříme.

Roládu vložíme do pekáče, přidáme cibuli nakrájenou na klínky, sádlo, podlijeme vodou a při 160 °C pečeme asi 1 hodinu, poté potřeme zbylým karamelem a dopečeme.

Po upečení odstraníme provázek, krájíme plátky a podáváme s křenovými bramborami.

Brambory nakrájíme na plátky a opečeme na sádle. Osolíme, opepříme a na závěr přidáme strouhaný křen, nasekanou petrželku.

Zdroj: Vepřová roláda s bylinkovým pivním karamelem a křenovými brambory; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1491-veprova-rolada-s-bylinkovym-pivnim-karamelem-a-krenovymi-brambory/ [On-line 11.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.