reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová rolka s uzeným masem a špenátem

6−8 porcí

  • 1 kg vepřové kýty
  • 200 g uzené krkovice nebo bůčku
  • 3 rohlíky
  • 4 dl smetany
  • 1 vejce
  • 200 g čerstvého listového špenátu nebo kopřiv
  • muškátový oříšek
  • hrst petrželky
  • 2 snítky tymiánu
  • sůl
  • bílé víno na podlití

Jarní zeleninový salát

  • 1 listový salát
  • 100 g ředkviček
  • 1 salátová okurka
  • červený vinný ocet
  • slunečnicový olej
  • cukr
  • mletý pepř
  • sůl

Uzené maso a rohlíky, krájené na kostky, společně na sucho opečeme, necháme krátce prochladnout, poté zavlhčíme smetanou, přidáme špenát, ochutíme sekanými bylinkami, solí, muškátový oříškem, přidáme vejce a dobře promícháme.

Kýtu přes vlákno nařízneme, abychom získali co největší plát, pokryjeme folií a rozklepeme. Poklademe nádivkou, zarolujeme, svážeme provázkem, na pekáči přelijeme vínem a pečeme v rozehřáté troubě dozlatova při 165 °C, asi 80 minut. Během pečení podléváme bílým vínem. Podáváme se zeleninovým salátem.

Rolka chutná jak teplá, tak studená.

Omytý salát necháme okapat a natrháme, ředkvičku nakrájíme na plátky, okurku zbavenou semínek na půl plátky a těsně před podáváním zlehka promícháme s dresinkem vymíchaným z octa, oleje, cukru, pepře a soli.

Zdroj: Vepřová rolka s uzeným masem a špenátem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1062 [On-line 23.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.