Ingredience
- vepřová žebra 1200 g
marináda:
- med 2 lžíce
- majoránka 1 lžička
- provensálské koření 1 lžička
- rozmarýn 1 lžička
- nastrouhaná kůra z půlky citronu 1 dávka
- olej 100 ml
- černé pivo 100 ml
- sůl a pepř 1 špetka
brambory:
- nové brambory 1 kg
- česnek dle chuti 1 dávka
- kus másla 1 dávka
1. Koření, med, pivo, citronovou kůru a olej smícháme na marinádu, hustou jako kašička.
2. Žebra omyjeme a nakrájíme na asi deseticentimetrové kousky. Mašlovačkou každý kousek masa z obou stran pomažeme a dáme do mísy. Necháme odležet v lednici nejlépe přes noc, ale dvě hodiny stačí. Poté grilujeme.
3. Česnek a povolené máslo utřeme trochou soli. Brambory omyjeme a rozkrojíme napůl. Poloviny brambor slepíme česnekovým máslem. Každou bramboru zvlášť zabalíme do alobalu.
Zdroj: Vepřová žebírka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-zebirka [On-line 27.08.2014]
Poslední tip, trik či komentář