reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová žebírka

Ingredience

  • vepřová žebra 1200 g

marináda:

  • med 2 lžíce
  • majoránka 1 lžička
  • provensálské koření 1 lžička
  • rozmarýn 1 lžička
  • nastrouhaná kůra z půlky citronu 1 dávka
  • olej 100 ml
  • černé pivo 100 ml
  • sůl a pepř 1 špetka

brambory:

  • nové brambory 1 kg
  • česnek dle chuti 1 dávka
  • kus másla 1 dávka

1. Koření, med, pivo, citronovou kůru a olej smícháme na marinádu, hustou jako kašička.

2. Žebra omyjeme a nakrájíme na asi deseticentimetrové kousky. Mašlovačkou každý kousek masa z obou stran pomažeme a dáme do mísy. Necháme odležet v lednici nejlépe přes noc, ale dvě hodiny stačí. Poté grilujeme.

3. Česnek a povolené máslo utřeme trochou soli. Brambory omyjeme a rozkrojíme napůl. Poloviny brambor slepíme česnekovým máslem. Každou bramboru zvlášť zabalíme do alobalu.

Zdroj: Vepřová žebírka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-zebirka [On-line 27.08.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.