Ingredience
- vepřová žebra 3 kg
- zelenina dle vlastního výběru 1 dávka
- nachos 1 balení
- kukuřičný klas 1 kus
marináda:
- limeta 1 kus
- med 1 lžíce
- česnek 3 stroužky
- hořčice 1 lžička
- sójová omáčka 1 lžička
- olej 100 ml
- sůl a pepř 1 špetka
1.Smícháme šťávu z limetky s ostatními ingrediencemi na marinádu, promícháme a do této marinády naložíme maso na několik hodin, nejlépe přes noc. Marinádou potíráme žebra v průběhu pečení. Pečeme dvě hodiny v troubě na 180 stupňů, překryté alobalem, který sundáme až ke konci pečení. 2. Nakrájíme libovolnou zeleninu, zamícháme a pokapeme olivovým olejem. 3. Kukuřičný klas vaříme asi deset minut v osolené vodě, nakrájíme na kolečka a podáváme s nachos jako přílohu k masu, které můžeme jíst rukama. K jídlu chutná listový salát s rukolou a cherry rajčátky, ideálním doplňkem je také jogurtový, smetanový nebo majonézový dip, salsa apod.
Zdroj: Vepřová žebírka na chilli; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-zebirka-na-chilli [On-line 04.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář