reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová žebírka na chilli

Ingredience

  • vepřová žebra 3 kg
  • zelenina dle vlastního výběru 1 dávka
  • nachos 1 balení
  • kukuřičný klas 1 kus

marináda:

  • limeta 1 kus
  • med 1 lžíce
  • česnek 3 stroužky
  • hořčice 1 lžička
  • sójová omáčka 1 lžička
  • olej 100 ml
  • sůl a pepř 1 špetka

1.Smícháme šťávu z limetky s ostatními ingrediencemi na marinádu, promícháme a do této marinády naložíme maso na několik hodin, nejlépe přes noc. Marinádou potíráme žebra v průběhu pečení. Pečeme dvě hodiny v troubě na 180 stupňů, překryté alobalem, který sundáme až ke konci pečení. 2. Nakrájíme libovolnou zeleninu, zamícháme a pokapeme olivovým olejem. 3. Kukuřičný klas vaříme asi deset minut v osolené vodě, nakrájíme na kolečka a podáváme s nachos jako přílohu k masu, které můžeme jíst rukama. K jídlu chutná listový salát s rukolou a cherry rajčátky, ideálním doplňkem je také jogurtový, smetanový nebo majonézový dip, salsa apod.

Zdroj: Vepřová žebírka na chilli; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-zebirka-na-chilli [On-line 04.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.