- pepř 1 špetka
- hořčice 1 lžíce
- olej 100 ml
- meruňková marmeláda 1 lžíce
- sůl 1 špetka
- kečup 50 ml
- chilli 1 špetka
- worcestrová a sójová omáčka 1 lžička
- česnek 1 palička
- med 1 lžíce
- vepřová žebírka 1 kg
Z uvedených surovin uděláme marinádu a necháme v ní maso celý den.
K žebírkům přidáme neloupané omyté brambory a vše pečeme asi 40 minut při 180 stupních pod pokličkou v troubě. Pak pokličku sundáme a maso necháme ještě asi 20 minut dopéct dozlatova.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-zebirka-na-medu-opeceny-brambor [On-line 15.11.2011]
Poslední tip, trik či komentář