reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová žebírka v zauzené omáčce

1 porce

  • ¾ kg vepřových žeber
  • 8 kuliček celého pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 bobkové listy
  • 50 ml worcesterské omáčky
  • 50 g špeku
  • 50 g cibule
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 2-3 lžíce vinného octa
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce medu
  • 3 g instantní kávy
  • mletý pepř
  • sůl

Vepřová žebra vložíme do vroucí osolené vody s celým pepřem, novým kořením, bobkovými lístky a worcesterskou omáčkou a vaříme téměř doměkka.

Špek nakrájený na kostičky orestujeme nasucho, přidáme najemno nakrájenou cibuli, zarestujeme hnědý cukr, přidáme vinný ocet a vaříme do změknutí cibule. Vmícháme rajský protlak, med, kávu, ochutíme pepřem a solí. Ještě teplou marinádou zalijeme žebra nakrájená na menší porce, necháme je marinovat celý jeden den a poté je necháme 15 minut zapéct v rozehřáté troubě nebo grilujeme z obou stran na grilu. Podáváme s chlebem.

Zdroj: kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=801

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.