reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřové a krůtí maso na žampionech

Ingredience

  • vepřoví krkovička 500 g
  • krůtí maso 500 g
  • smetana ke šlehání 1 kus
  • několik žampionů 1 dávka
  • koření na maso 1 dávka
  • brambory 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

marináda:

  • olej 1 dávka
  • grilovací koření 1 špetka
  • hořčice 3 lžíce
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Troubu si předehřejeme na 180 °C. Vepřovou krkovici bez kosti si nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, okořeníme a dáme na trochu oleje do pekáče. Navrch přidáme nakrájené žampiony a necháme v troubě péct necelou hodinu. Asi po půlhodině maso otočíme a zalijeme smetanou.

2. Dvacet minut před koncem osmažíme krůtí kousky, které je potřeba mít naložené minimálně aspoň pět hodin před přípravou v marinádě. Na talíř nandáváme zároveň s vepřovým z trouby a s brambory, které jsme uvařili v osolené vodě a ozdobili sekanou pažitkou.

Zdroj: Vepřové a krůtí maso na žampionech; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprove-kruti-maso-na-zampionech [On-line 28.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.