Ingredience
- vepřoví krkovička 500 g
- krůtí maso 500 g
- smetana ke šlehání 1 kus
- několik žampionů 1 dávka
- koření na maso 1 dávka
- brambory 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
marináda:
- olej 1 dávka
- grilovací koření 1 špetka
- hořčice 3 lžíce
- sůl a pepř 1 špetka
1. Troubu si předehřejeme na 180 °C. Vepřovou krkovici bez kosti si nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, okořeníme a dáme na trochu oleje do pekáče. Navrch přidáme nakrájené žampiony a necháme v troubě péct necelou hodinu. Asi po půlhodině maso otočíme a zalijeme smetanou.
2. Dvacet minut před koncem osmažíme krůtí kousky, které je potřeba mít naložené minimálně aspoň pět hodin před přípravou v marinádě. Na talíř nandáváme zároveň s vepřovým z trouby a s brambory, které jsme uvařili v osolené vodě a ozdobili sekanou pažitkou.
Zdroj: Vepřové a krůtí maso na žampionech; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprove-kruti-maso-na-zampionech [On-line 28.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář