Suroviny
- vepřová panenka 200 g
- olej
- brambory 200 g
- petržel
- pažitka
- mouka
- sůl
- pepř
- fazolové lusky 1 hrst
- vývar 200 ml
- ořech másla
Očistíme si panenku. Maso nařežeme na tři pruhy a upleteme cop. Okořeníme a necháme odpočívat. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Dáme je do mísy, osolíme a zalijeme horkou vodou. Necháme 10-15 minut v horké vodě. Pak slijeme a osušíme.
Přidáme olej a dáme na pečicí papír péct do trouby na 250 stupňů zhruba na dvacet minut. Rozpustíme máslo, přidáme bylinky, ty potom promícháme s brambory. Fazolky zprudka opečeme. Panenku dáme na pánev a opečeme do růžova.
Zdroj: Vepřové copánky z panenské svíčkové, jemný sos; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprove-copanky-z-panenske-svickove-jemny-sos [On-line 20.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář