reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřové copánky z panenské svíčkové, jemný sos

Suroviny

  • vepřová panenka 200 g
  • olej
  • brambory 200 g
  • petržel
  • pažitka
  • mouka
  • sůl
  • pepř
  • fazolové lusky 1 hrst
  • vývar 200 ml
  • ořech másla

Očistíme si panenku. Maso nařežeme na tři pruhy a upleteme cop. Okořeníme a necháme odpočívat. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Dáme je do mísy, osolíme a zalijeme horkou vodou. Necháme 10-15 minut v horké vodě. Pak slijeme a osušíme.

Přidáme olej a dáme na pečicí papír péct do trouby na 250 stupňů zhruba na dvacet minut. Rozpustíme máslo, přidáme bylinky, ty potom promícháme s brambory. Fazolky zprudka opečeme. Panenku dáme na pánev a opečeme do růžova.

Zdroj: Vepřové copánky z panenské svíčkové, jemný sos; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprove-copanky-z-panenske-svickove-jemny-sos  [On-line 20.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.