4 porce
- 100 g hub
- 200 g rýže
- sůl
- 600 g vepřového filé
- 1 cibule
- 1 větvička rozmarýnu
- 2 lžíce oleje
- Pepř
- 200 g másla
- 2 žloutky
- 3 lžíce bílého vína
- 2 lžičky octa
Houby očistíme. Rýži uvaříme podle návodu. Maso omyjeme a nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme. Rozmarýn omyjeme a otrháme jehličky.
Maso opečeme na oleji dozlatova, osolíme a opepříme. Přidáme houby a cibulku, okořeníme je a 4 minuty je podusíme.
Na másle osmahneme jehličky rozmarýnu. Žloutky s vínem utřeme v horké lázni do pěny. Přidáváme máslo, pak omáčku ochutíme solí, pepřem a octem. Maso podáváme s rýží, přelité omáčkou. Příprava trvá asi 20 minut.
Poslední tip, trik či komentář