- 3 libry (1,4 kg) vepřové panenky
- 1 šálek sójové omáčky
- 5 šálků burgundského vína
- 1 velká cibule nakrájená na kolečka
- 1 stroužek drceného česneku
- 12 tlučených zrnek černého pepře
- 1 karotka nakrájená na kolečka
- 4 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru
- 4 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce dijonské hořčice
Maso rozkrájejte na šest stejných plátků. Do velké pánve nalijte sójovou omáčku s burgundským vínem, přidejte cibuli, česnek, pepř, karotku i zázvor a dvacet minut na mírném ohni povařte. Vepřové plátky dejte do větší mísy a přelijte je marinádou. Nechte stát přes noc, občas je obraťte. Dvě hodiny předtím, než hodláte jídlo podávat, předehřejte troubu na 180 °C. Maso vyndejte z marinády, osušte a mezi dvěma archy voskovaného papíru paličkou naklepejte. Na pánvi rozpusťte dvě lžíce másla a krátce na něm plátky orestujte. Jakmile zhnědnou, přendejte je do zapékacího hrnce s poklicí, přelijte marinádou, aby byly pouze ponořené (zbytek si dejte stranou), a hodinu a půl pečte. Hotové dejte na vyhřátou mísu. V rendlíku si připravte omáčku ze zbylých dvou lžic másla, mouky a půl šálku marinády s vypečenou šťávou. Když omáčka zhoustne, přidejte do ní hořčici a za občasného míchání čtvrt hodiny zvolna povařte. Hotovou proceďte a přelijte jí vepřové plátky.
Poslední tip, trik či komentář