- vepřové koleno,
500 g brambor,
50 g másla,
zakysanou smetanu,
kysané zelí,
1 větší cibuli,
3 bobkové listy,
3 hřebíčky,
2 lžíce dijonské hořčice,
muškátový oříšek,
kmín, sůl
Koleno dáme vařit do vody společně s bobkovým listem, hřebíčkem a cibulí. Po 2 hodinách měkké maso vytáhneme a nařežeme na větší kousky. Do hrnce dáme vařit zelí, které zjemníme máslem. Uvaříme brambory, rozmačkáme, přidáme sůl, muškát, hořčici a zakysanou smetanu. Do zapékací misky dáme maso, na něj zelí a poté bramborovou kaši. Dáme do trouby na 20 minut při 180 °C.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/veprove-koleno-na-zeli-pod-bramborovou-cepici.html
Poslední tip, trik či komentář