Suroviny:
- zadní vepřové koleno
- cibule
- česnek
- jablečný křen
- hořčice
- husí sádlo
- černé a světlé pivo
- pečivo
- olej
- sůl, pepř
- cukr
- kmín
- kysané zelí s brusinkami
- špekové knedlíky
- chmelové hlavičky
Koleno předvaříme s cibulí, česnekem, kořením a kořenovou zeleninou. Kůži nařízneme, oosolíme a okmínujeme. Do pánve dáme sádlo, cibuli, česnek, kmín a restujeme. Přihodíme chmelové hlavičky, přilijeme černé pivo a odvaříme. Lehce pocukrujeme. Koleno dáme do zapékací mísy, přidáme směs z pánve a pečeme v troubě 40 min.
Do pánve dáme sádlo, zelí s brusinkami a podusíme se světlým ležákem. Odvaříme, přidáme chmelové hlavičky, dochutíme cukrem, solí a kmínem.
Na mísu dáme zelí, kolínko, přelijeme šťávou a přidáme směs z pekáče. Podáváme s jablečným křenem, hořčicí, bavorským knedlíkem a pečivem.
Zdroj: VEPŘOVÉ KOLENO PO BAVORSKU; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 23.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář