reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

VEPŘOVÉ KOLENO PO BAVORSKU

Suroviny:

  • zadní vepřové koleno
  • cibule
  • česnek
  • jablečný křen
  • hořčice
  • husí sádlo
  • černé a světlé pivo
  • pečivo
  • olej
  • sůl, pepř
  • cukr
  • kmín
  • kysané zelí s brusinkami
  • špekové knedlíky
  • chmelové hlavičky

Koleno předvaříme s cibulí, česnekem, kořením a kořenovou zeleninou. Kůži nařízneme, oosolíme a okmínujeme. Do pánve dáme sádlo, cibuli, česnek, kmín a restujeme. Přihodíme chmelové hlavičky, přilijeme černé pivo a odvaříme. Lehce pocukrujeme. Koleno dáme do zapékací mísy, přidáme směs z pánve a pečeme v troubě 40 min.
Do pánve dáme sádlo, zelí s brusinkami a podusíme se světlým ležákem. Odvaříme, přidáme chmelové hlavičky, dochutíme cukrem, solí a kmínem.
Na mísu dáme zelí, kolínko, přelijeme šťávou a přidáme směs z pekáče. Podáváme s jablečným křenem, hořčicí, bavorským knedlíkem a pečivem.

Zdroj: VEPŘOVÉ KOLENO PO BAVORSKU; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 23.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.