Suroviny:
- vepřové kolínko
- vepřové uši
- kořenová zelenina
- petržel
- šalotka
- kmín
- česnek
- máslo
- majoránka
- hladká mouka
- smetana
- mléko
- ½ cibule
- sádlo
- mletá sladká paprika
- čerstvé bylinky
- smažená cibulka
Uvaříme vepřové uši, kořenovou zeleninu, cibuli, sůl a petržel a připravíme vývar.
Kolínko pokrájíme na kusy, osolíme, okmínujeme. Dáme do pekáče na šalotku a sádlo, přidáme plátky česneku. Pečemu na 230-250 st. cca hodinu.
Na sádlo dáme cibuli a česnek, mouku, sladkou papriku, mléko, smetanu, provaříme. Přidáme uvařená ouška, majoránku, zjemníme smetanou.
Pod pečené porce kolena dáme ragú, podáváme s knedlíkem.
Zdroj: Vepřové kolínko z mladého selátka na ragú z vepřových oušek; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 21.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář