- 400 g zadního hovězího masa
- 50 g slaniny
- 2 lžíce oleje
- 100 g cibule
- lžíce hořčice
- 500 ml tmavého piva
- chléb
- jalovec
- pepř
- sůl
Není to přímo recept z pořadu Prostřeno, ale výborný je taky.
Maso osolíme, prošpikujeme slaninou a opečeme na tuku v pekáči. Maso vyjmeme ho a na tuku dozlatova orestujeme nakrájenou cibuli. Zalijeme pivem, vmícháme hořčici, vrátíme maso a přidáme koření. Pečeme v troubě pod pokličkou za občasného podlévání vypečenou šťávou doměkka. Měkké maso vyjmeme a necháme vychladnout. šťávu zahustíme nastrouhaným tvrdým tmavým chlebem a asi 30 minut povaříme. Potom přecedíme a dochutíme. Vychladlou pečeni nakrájíme na porce, plátky vložíme do omáčky a prohřejeme.
Poslední tip, trik či komentář