reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřové kotlety na jalovci

  • 400 g zadního hovězího masa
  • 50 g slaniny
  • 2 lžíce oleje
  • 100 g cibule
  • lžíce hořčice
  • 500 ml tmavého piva
  • chléb
  • jalovec
  • pepř
  • sůl

Není to přímo recept z pořadu Prostřeno, ale výborný je taky.

Maso osolíme, prošpikujeme slaninou a opečeme na tuku v pekáči. Maso vyjmeme ho a na tuku dozlatova orestujeme nakrájenou cibuli. Zalijeme pivem, vmícháme hořčici, vrátíme maso a přidáme koření. Pečeme v troubě pod pokličkou za občasného podlévání vypečenou šťávou doměkka. Měkké maso vyjmeme a necháme vychladnout. šťávu zahustíme nastrouhaným tvrdým tmavým chlebem a asi 30 minut povaříme. Potom přecedíme a dochutíme. Vychladlou pečeni nakrájíme na porce, plátky vložíme do omáčky a prohřejeme.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.