reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřové kotlety pečené v kávové marinádě

4 porce

  • 4 vepřové kotlety s kostí
  • 6 lžic oleje
  • 1 cibule
  • 80 g cukru
  • 8 cl balsamikového octa
  • 1 dl vody
  • 1 chilli paprička
  • ½ lžičky drceného kardamomu
  • 6 lžic sezamového semínka
  • 2 lžičky mleté papriky
  • šťáva a kůra z jednoho citronu
  • sůl
  • 2 lžičky mleté kávy

Brambory s fazolovými lusky

  • 50 g másla
  • 400 g brambor
  • 400 g fazolových lusků
  • 5 stroužků česneku
  • mletý pepř
  • sůl

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Zalijeme balsamikovým octem, vodou a necháme povařit. Do směsi přidáme nadrobno nakrájenou chilli papričku, drcený karadamom, nasucho opražené sezamové semínko, mletou papriku a sůl. Směs necháme přejít varem, odstavíme a necháme zchladnout. Do marinády vmícháme mletou kávu, vložíme kotlety a marinujeme 24 hodin.

Marinované kotlety vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 230 °C na program pečení shora. Plech vložíme do trouby co nejvýše a pečeme 10−15 minut. Podáváme se zeleninovou přílohou.

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme. Fazolky krátce spaříme a ihned zchladíme a necháme okapat. Na rozpuštěném másle opečeme brambory s nahrubo nasekaným česnekem, přidáme fazolky, ochutíme pepřem a solí.

Zdroj: Vepřové kotlety pečené v kávové marinádě; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1241-veprove-kotlety-pecene-v-kavove-marinade/ [On-line 20.04.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.