- velké kotlety 4 kusy
Marináda
- tmavý cukr 30 g
- jablečný džus 100% 60 ml
- sójová omáčka 60 ml
- malá cibule, nadrobno nasekaná 0.5 kusu
- mořská sůl
- čerstvě namletý pepř
- olej na potření roštu
Připravte si vepřové kotlety, osolte je a opepřete.
V misce smíchejte jablečný džus, cukr, sójovou omáčku, nadrobno nasekanou cibuli a vše dobře promíchejte. Kotlety naložte do marinády a dejte do lednice, minimálně na jednu hodinu, ideálně přes noc.
Připravte gril na přímé grilování. Naolejujte rošt. Maso před grilováním vyndejte z marinády a nechte okapat.
Kotlety grilujte na přímém žáru 10-12 minut, během grilování je jednou otočte. Každé 2 minuty je přitom pootočte o 90 stupňů, aby se na nich vytvořila efektní mřížka.
Hotové kotlety sundejte z grilu a nechte 3 minuty odpočívat. Poté servírujte.
Zdroj: Vepřové kotlety v jablečné marinádě; Šéf na grilu TV Prima http://www.iprima.cz/sefnagrilu/recepty/veprove-kotlety-v-jablecne-marinade [On-line 5.6.2012]
Poslední tip, trik či komentář