reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřové kotlety v jablečné marinádě

  • velké kotlety 4 kusy

Marináda

  • tmavý cukr 30 g
  • jablečný džus 100% 60 ml
  • sójová omáčka 60 ml
  • malá cibule, nadrobno nasekaná 0.5 kusu
  • mořská sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • olej na potření roštu

Připravte si vepřové kotlety, osolte je a opepřete.

V misce smíchejte jablečný džus, cukr, sójovou omáčku, nadrobno nasekanou cibuli a vše dobře promíchejte. Kotlety naložte do marinády a dejte do lednice, minimálně na jednu hodinu, ideálně přes noc.

Připravte gril na přímé grilování. Naolejujte rošt. Maso před grilováním vyndejte z marinády a nechte okapat.

Kotlety grilujte na přímém žáru 10-12 minut, během grilování je jednou otočte. Každé 2 minuty je přitom pootočte o 90 stupňů, aby se na nich vytvořila efektní mřížka.

Hotové kotlety sundejte z grilu a nechte 3 minuty odpočívat. Poté servírujte.

Zdroj: Vepřové kotlety v jablečné marinádě; Šéf na grilu TV Prima http://www.iprima.cz/sefnagrilu/recepty/veprove-kotlety-v-jablecne-marinade [On-line 5.6.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.