Suroviny
- kotlety bez kosti (vepřová pečeně) 6 ks
- olej 200 ml
- česnek 1 stroužek
- sůl 1 lžička
- mletá sladká paprika 1 lžička
- koření na steaky 2 špetky
- kukuřičný škrob 1 lžička
- tatarská omáčka 1 lžíce
- pár kapek worcesterové omáčky
- sójová omáčka 1 lžíce
- mleté koření 5 pepřů 1 špetka
- brambory 1 kg
Kotlety naklepeme z obou stran, do mísy dáme olej, sůl, papriku, pepř, steakové koření, škrob, tatarku, prolisovaný česnek a dobře promícháme.
Kotlety namočíme do marinády a zprudka osmahneme a dáme do pekáčku.
Do půl litru vody si dáme polévkovou lžíci sójové omáčky, pár kapek worcesteru, zamícháme a maso tím zalijeme, dusíme v troubě do měkka.Dosolíme, dochutíme a zahustíme a podáváme s opékanými brambory nebo rýží a sezónním zeleninovým salátem s dobrou zálivkou.
Zdroj: Vepřové kotlety v marinádě s opékanými brambory a zeleninovým salátem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprove-kotlety-v-marinade-s-opekanymi-brambory-zeleninovym-salatem [On-line 03.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář