Rozpis na 4 porce:
- 600 g vepřové kýty
- 200 g růžičkové kapusty
- 100 g slaniny
- 1 cibule
- Sůl, pepř, olej
- 2 lžičky hladké mouky
- Na ozdobu:
- rozmarýn a petrželka
Vepřovou kýtu očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na větší kostky. Mladou cibuli oloupeme a nahrubo nakrájíme.
Do hlubšího pekáče nalijeme asi tři lžíce oleje a přisypeme nakrájenou cibuli. K cibuli přidáme kousky masa, které podle chuti osolíme a opepříme. Potom podlijeme trochou vody, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 200 °C dozlatova. Během pečení podléváme podle potřeby vlažnou vodou.
Připravíme si růžičkovou kapustu. Důkladně omyjeme a necháme okapat. Anglickou slaninu rozkrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi. Přidáme kapustičky, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Potom vše dusíme doměkka.
Když je maso měkké, šťávu zaprášíme hladkou moukou a necháme chvíli restovat. Servírujeme ho s kapustou.
Poslední tip, trik či komentář