reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřové maso na slanině s kapustou

Rozpis na 4 porce:

  • 600 g vepřové kýty
  • 200 g růžičkové kapusty
  • 100 g slaniny
  • 1 cibule
  • Sůl, pepř, olej
  • 2 lžičky hladké mouky
  • Na ozdobu:
  • rozmarýn a petrželka

Vepřovou kýtu očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na větší kostky. Mladou cibuli oloupeme a nahrubo nakrájíme.
Do hlubšího pekáče nalijeme asi tři lžíce oleje a přisypeme nakrájenou cibuli. K cibuli přidáme kousky masa, které podle chuti osolíme a opepříme. Potom podlijeme trochou vody, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 200 °C dozlatova. Během pečení podléváme podle potřeby vlažnou vodou.
Připravíme si růžičkovou kapustu. Důkladně omyjeme a necháme okapat. Anglickou slaninu rozkrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi. Přidáme kapustičky, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Potom vše dusíme doměkka.
Když je maso měkké, šťávu zaprášíme hladkou moukou a necháme chvíli restovat. Servírujeme ho s kapustou.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.