- vepřová plec 1.5 kg
- vepřová krkovice 0.5 kg
- velká cibule 5 kusů
- česnek 1 palička
- olej 2 lžíce
- plnotučná hořčice 2 lžíce
- kečup 1 l
- cukr 1 špetka
- sůl
- pepř
- brambory 1 kg
- hrubá mouka 200 g
- krupička 100 g
- vejce 1 ks
- petrželka 1 svazek
- rohlík 1 kusu
Očištěné maso naložíme do směsi cibule, česneku, oleje, hořčice, kečupu, cukru a koření a necháme nejlépe den odležet. Naložené maso pečeme asi dvě hodiny a podléváme vodou dle potřeby.
Brambory očistíme, uvaříme a ještě horké promačkáme. Přidáme mouku, krupičku, vejce. Osolíme a přidáme nakrájenou petrželku a nakrájený rohlík. Vypracujeme těsto, vytvarujeme kulaté knedlíky a vložíme je maximálně na dvacet minut do vroucí vody.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprove-maso-v-cervenem-kabatku-s-bramborovym-knedlem [On-line 22.11.2011]
Poslední tip, trik či komentář