reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřové maso v červeném kabátku s bramborovým knedlem

  • vepřová plec 1.5 kg
  • vepřová krkovice 0.5 kg
  • velká cibule 5 kusů
  • česnek 1 palička
  • olej 2 lžíce
  • plnotučná hořčice 2 lžíce
  • kečup 1 l
  • cukr 1 špetka
  • sůl
  • pepř
  • brambory 1 kg
  • hrubá mouka 200 g
  • krupička 100 g
  • vejce 1 ks
  • petrželka 1 svazek
  • rohlík 1 kusu

Očištěné maso naložíme do směsi cibule, česneku, oleje, hořčice, kečupu, cukru a koření a necháme nejlépe den odležet. Naložené maso pečeme asi dvě hodiny a podléváme vodou dle potřeby.

Brambory očistíme, uvaříme a ještě horké promačkáme. Přidáme mouku, krupičku, vejce. Osolíme a přidáme nakrájenou petrželku a nakrájený rohlík. Vypracujeme těsto, vytvarujeme kulaté knedlíky a vložíme je maximálně na dvacet minut do vroucí vody.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprove-maso-v-cervenem-kabatku-s-bramborovym-knedlem [On-line 22.11.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.