Ingredience
- vepřové medailonky z vepřové panenky 10 kusů
- anglická slanina 10 plátků
- nepříliš zralý ananas 1 kus
- máslo 150 g
- koření na vepřové maso 1 lžička
- cherry rajčata 5 kusů
- sůl a pepř na dochucení 1 špetka
- špejle na ozdobení 1 balení
1. Ananas důkladně oloupeme a pokrájíme na centimetrová kolečka. Šťávu z ovoce při krájení zachytíme. Plátky ananasu osmahneme na másle z obou stran a ponecháme stranou.
2. Vepřové medailonky umyjeme a nakrájíme a co nejvíce přizpůsobíme velikosti koleček ananasu. Okořeníme a opepříme. Maso zprudka osmahneme na oleji a másle půl na půl asi dvě minuty z obou stran. Naskládáme je do pekáčku, mírně podlijeme vodou a pečeme v troubě do úplného změknutí. Anglickou slaninu před koncem pečení poklademe na maso, aby se hezky zbarvilo a nevysušilo. Pokud je maso hotové už na pánvi, slaninu osmažíme na pánvi ve výpeku z medailonků. Šťávu, která zbyla na pánvi, smícháme se šťávou z ananasu a dochutíme solí, popřípadě pepřem.
3. Maso vyjmeme z trouby. Na talíř umístíme dva medailonky, které proložíme kolečkem ananasu. Na špejli napíchneme slaninu a zapíchneme ji do medailonku. Na hrot špejle napíchneme cherry rajče.
4. Brambory na přílohu oloupeme, umyjeme, nakrájíme na měsíčky a osolíme. Dáme je upéct do trouby na pečícím papíru. Pokapeme olejem.
Zdroj: Vepřové medailonky s ananasem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprove-medailonky-s-ananasem [On-line 29.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář