- 1 stroužek česneku
- máslo
- olej
- 5 medailonků
- hrst hub
- 2 dl hovězího vývaru
- 1 smetana
- 1–1,5 dl bílého vína
- 150 g sýru typu gorgonzola
Americké brambory
- brambory
- olivový olej
- pažitka, sůl
Na vyhřáté pánvi rozpustíme máslo, přidáme trochu oleje a z obou stran osmažíme medailonky, aby se zatáhly. Vyjmeme je z pánve a dáme stranou. Do stejné pánve přilijeme smetanu a zamícháme. Dále přidáme bílé víno a opět zamícháme. Poté přidáme sýr a necháme rozpustit. Nakonec nasypeme sušené houby, které jsme si předem namočili ve vodě nebo v mlíku, přidáme orestované maso a chvíli povaříme. Po naservírování lehce dozdobíme bazalkou.
Dobře omyté brambory rozkrájíme na kousky rozumné velikosti (neloupeme). Trochu osušíme a dáme do pekáče. Polijeme olivovým olejem, osolíme. Dbáme, aby brambory byly dokonale poolejované. Dáme péci do středně vyhřáté trouby. Občas obrátíme. Doba pečení je 50 až 60 minut (podle druhu brambor a teploty). Barva by měla být světle zlatavě hnědá, brambory uvnitř měkké, na povrchu křupavé.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprove-medailonky-v-omacce
Poslední tip, trik či komentář