- 1,5 kg vepřové kotlety (nebo plece)
- 20 dkg žampionů
- sůl
- pepř, trocha hořčice
- 3 vejce na obalování, strouhanka
- 1 větší cibule
- nové koření
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, potřeme z obou stran hořčicí a ve strouhance všechny rozklepeme. Pak obalíme v rozšlehaném vajíčku a pokládáme na pánev, zprudka opečeme. Opečené maso vyjmeme a do výpeku dáme nadrobno nakrájenou cibulku, žampiony nakrájené na plátky a krátce osmahneme. Následně vložíme maso zpátky, zalijeme vodou a dusíme 20 minut.
Jako přílohu dáme vařené brambory s domácí tatarskou omáčkou a ledovým salátem.
Domácí tatarská omáčka:
- ½ cibule
- 1–2 kyselé okurky
- 1 vejce
- špetka soli
- 1 polévková lžíce hořčice
- olej
Do mixeru si vložíme cibuli, kyselé okurky, krátce rozmixujeme. Přidáme vejce, špetku soli, hořčici, zapneme mixer a pomaloučku přiléváme olej do zhoustnutí. (Jestliže je tatarská omáčka hustá, rozředíme ji vodou z okurek.
Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprove-po-brnensku
Poslední tip, trik či komentář