reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřové po brněnsku

  • 1,5 kg vepřové kotlety (nebo plece)
  • 20 dkg žampionů
  • sůl
  • pepř, trocha hořčice
  • 3 vejce na obalování, strouhanka
  • 1 větší cibule
  • nové koření

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, potřeme z obou stran hořčicí a ve strouhance všechny rozklepeme. Pak obalíme v rozšlehaném vajíčku a pokládáme na pánev, zprudka opečeme. Opečené maso vyjmeme a do výpeku dáme nadrobno nakrájenou cibulku, žampiony nakrájené na plátky a krátce osmahneme. Následně vložíme maso zpátky, zalijeme vodou a dusíme 20 minut.

Jako přílohu dáme vařené brambory s domácí tatarskou omáčkou a ledovým salátem.

Domácí tatarská omáčka:

  • ½ cibule
  • 1–2 kyselé okurky
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 1 polévková lžíce hořčice
  • olej

Do mixeru si vložíme cibuli, kyselé okurky, krátce rozmixujeme. Přidáme vejce, špetku soli, hořčici, zapneme mixer a pomaloučku přiléváme olej do zhoustnutí. (Jestliže je tatarská omáčka hustá, rozředíme ji vodou z okurek.

Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprove-po-brnensku

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.