- 400 g vepřové krkovice bez kosti
- 1 cibule, na plátky
- 2 mrkve, na kolečka
- 3 řapíky celeru, na kousky
- 4 lžíce olivového oleje
- 100 g rajského protlaku
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 1 rovná lžíce třtinového cukru (pokud nejsou rajčata dokonale sladká uprostřed sezóny)
- 150 ml suchého bílého vína
- 2 bobkové listy
- sůl a čerstvě drcený pepř
- 600 g čerstvých tagliatelle, nejlépe domácích
- hrst čerstvé bazalky
- 80 g strouhaného parmazánu
Maso nakrájejte na kostky a očistěte a nakrájejte všechnu zeleninu. Cibuli rozpulte a nakrájejte na plátky, mrkev a řapíky celeru oloupejte škrabkou na zeleninu a nakrájejte na kolečka a silnější plátky,
V kastrolu na většině olivového oleje opečte dosklovita cibuli, přidejte maso , mrkev i řapíkatý celer a nechte za občasného promíchání několik minut opékat. Přidejte protlak, orestujte ho, pak i rajčata, cukr?, a bobkový list, nechte trochu odpařit vodu aby se směs mírně přichytávala ke dnu, a pak zalijte vínem, osolte, opepřete, promíchejte, přiklopte pokličkou a nechte probublávat na mírném plameni cca hodinu a půl. Občas promíchejte a v případě potřeby trošku podlijte.
Těsně před dokončením uvařte těstoviny v osolené vodě, slijte je, promíchejte v hrnci s máslem a ihned je rozdělte je na talíře. Na ně doprostřed servírujte ragů a posypejte lístky bazalky a trochou parmazánu.
Čerstvé tagliatelle>>pokračujte
Zdroj: Karolína, domácí kuchařka: Ozvěny Středomoří; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina-domaci-kucharka-ozveny-stredomori[On-line 1.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář