reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřové ragů s domácími těstovinami

  • 400 g vepřové krkovice bez kosti
  • 1 cibule, na plátky
  • 2 mrkve, na kolečka
  • 3 řapíky celeru, na kousky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 100 g rajského protlaku
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • 1 rovná lžíce třtinového cukru (pokud nejsou rajčata dokonale sladká uprostřed sezóny)
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 2 bobkové listy
  • sůl a čerstvě drcený pepř
  • 600 g čerstvých tagliatelle, nejlépe domácích
  • hrst čerstvé bazalky
  • 80 g strouhaného parmazánu

Maso nakrájejte na kostky a očistěte a nakrájejte všechnu zeleninu. Cibuli rozpulte a nakrájejte na plátky, mrkev a řapíky celeru oloupejte škrabkou na zeleninu a nakrájejte na kolečka a silnější plátky,

V kastrolu na většině olivového oleje opečte dosklovita cibuli, přidejte maso , mrkev i řapíkatý celer a nechte za občasného promíchání několik minut opékat. Přidejte protlak, orestujte ho, pak i rajčata, cukr?, a bobkový list, nechte trochu odpařit vodu aby se směs mírně přichytávala ke dnu, a pak zalijte vínem, osolte, opepřete, promíchejte, přiklopte pokličkou a nechte probublávat na mírném plameni cca hodinu a půl. Občas promíchejte a v případě potřeby trošku podlijte.

Těsně před dokončením uvařte těstoviny v osolené vodě, slijte je, promíchejte v hrnci s máslem a ihned je rozdělte je na talíře. Na ně doprostřed servírujte ragů a posypejte lístky bazalky a trochou parmazánu.

Čerstvé tagliatelle>>pokračujte

Zdroj: Karolína, domácí kuchařka: Ozvěny Středomoří; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina-domaci-kucharka-ozveny-stredomori[On-line 1.11.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.