- vepřová plec 1 kg
- brambory 1 kg
- cibule
- grilovací koření
- mletý pepř
- sůl
- majoránka
- mletá sladká paprika
- olej
- papriky červené 2 kusy
- rajčata 2 kusy
- salátová okurka 1 kus
- sterilovaná čalamáda 1 balení
- kečup 1 dávka
- malá tatarka 1 kus
Maso si nakrájím na plátky, naklepu a okořením. Mezitím si připravím marinádu ze směsi oleje a koření, do níž naložím maso a nechám ho marinovat aspoň hodinu. Na pánvi s rozpáleným olejem maso zprudka opeču po všech stranách.
Mezitím si oloupu brambory, které v osolené vodě přivedu k varu a po dvaceti minutách je scedím a nechám stát.
Syrovou zeleninu si nakrájím na oblohu, můžu ještě přidat syrovou cibuli a ledový salát. Brambory servíruji na talíř, přidám porci hotového masa a přidám cibuli a oblohu. Na talíř dám také tatarku a kečup.
Zdroj: Vepřové ražniči; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprove-raznici [On-line 16.4.2012]
Poslední tip, trik či komentář