8 porcí
- 8 plátků vepřové pečeně
- 500 g vepřového mletého masa z plece
- hrst sekané petrželky
- 2 snítky tymiánu
- 2 lžíce sladké papriky
- 1 lžička pálivé papriky
- 2 žloutky
- mletý pepř
- sůl
- olej na potření
Grilovaná zelenina
- 4 jarní cibulky
- 4 rajčata
- olej
Pesto
- 2 stroužky česneku
- 2 hrsti slunečnicových semínek
- 1 svazek bazalky
- panenský olivový olej
- mletý pepř
- sůl
Dip
- 200 g zakysané smetany
- 2 lžíce krájené pažitky
- mletý pepř
- sůl
Plátky vepřové prokrojíme, rozložíme, rozklepeme dotenka, opepříme a osolíme.
Mleté maso promícháme se sekanými bylinkami, paprikami, pepřem, solí a žloutky. Směs poklademe na rozklepané maso a zabalíme. Hotové závitky spíchneme párátkem a opeříme. Potřeme olejem, vložíme do grilu a opečeme ze všech stran. Podáváme s grilovanou zeleninou, bazalkovým pestem a pažitkovým dipem (viz níže).
Česnek, slunečnicová semínka lístky bazalky rozdrtíme v hmoždíři, opepříme, osolíme a rozmícháme s olejem.
Z rajčete seřízneme bubáka a špičku, jarní cibuli podélně rozřízneme a pokapeme olejem. Vložíme do grilu a pečeme. Po vyjmutí z grilu poklademe zeleninu připraveným pestem.
Pažitku nasekáme najemno a smícháme se zakysanou smetanou, opepříme a osolíme.
Zdroj: Vepřové závitky s masovou nádivkou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1108 [On-line 24.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář