reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřový burger v zelné housce

Zelné housky

  • 1 kostka droždí
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 1 vejce
  • cca 300 ml mléka
  • 200 g brambor vařených ve slupce
  • 200 g kysaného zelí
  • 500 g celozrnné pšeničné mouky
  • 200 g žitné mouky
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 1 lžíce drceného kmínu
  • 1 lžička soli
  • olej na potření

Droždí a cukr vymícháme, jakmile se rozpustí, přidáme veškeré ingredience – vejce, vlažné mléko, najemno nastrouhané brambory, pokrájené zelí, mouky, olej, kmín a sůl. Zpracujeme hladké těsto, ze kterého vytvarujeme osm velkých housek, vložíme na plech vyložený pečicím papírem, necháme je 20 minut kynout, potřeme olejem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova, asi 20 minut.

Masové burgery

  • 1000 g vepřového plecka
  • 400 g vepřového bůčku
  • hrst plocholisté petrželky
  • mletý pepř
  • sůl
  • plnotučná hořčice

Maso umeleme, smícháme s nasekanou petrželkou, ochutíme pepřem a solí.

Tvarujeme burgery, ruce si máčíme ve studené vodě. Klademe na plech vyložený pečicím papírem, potřeme hořčicí a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 15−20 minut.

Housky rozkrojíme na půl, nasucho opečeme na pánvi, vložíme burger, zelí, přiklopíme a podáváme.

Zelné ragú

  • 100 g másla
  • 4 šalotky
  • 50 g cukru
  • 200 g rajčatového protlaku
  • 600 g červeného zelí
  • 100 g rozinek
  • 250 ml červeného vína
  • mletá skořice
  • sůl

Šalotky nakrájíme na klínky a na másle je pozvolna opečeme dosklovata, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, přidáme rajský protlak, zarestujeme, vmícháme na nudličky nakrájené zelí, rozinky, zarestujeme, podlijeme červeným vínem, ochutíme skořicí, osolíme a dusíme doměkka, do větší hustoty.

Zdroj: Vepřový burger v zelné housce; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1508-veprovy-burger-v-zelne-housce/  [On-line 15.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.