reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřový jazyk po pekingsku

Potřebujeme:

  • 3 vepřové jazyky,
  • ½ l vývaru,
  • 2 šálky rýžového nebo dezertního vína,
  • 2 lžíce světlé sojové omáčky,
  • 2 jarní cibulky,
  • 5 hvězdic badyánu,
  • 1 lžičku sečuánského pepře,
  • čerstvý zázvor,
  • škrob

Do papiňáku nalijeme vývar, víno, badyán, pepř, sojovou omáčku, na plátky nakrájené cibuli a zázvor. Přivedeme do varu a vaříme, než se vývar z poloviny vyvaří. Vložíme do něj vepřové očištěné jazyky, přiklopíme poklicí, zmírníme teplotu a vaříme asi půl hodiny do změknutí. Měkké jazyky vyndáme, oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky. Šťávu zredukujeme varem, zahustíme škrobem rozpuštěným ve vodě, krátce povaříme, přecedíme a necháme vychladnout.
Pro podávání jako samostatný předkrm rozložíme plátky jazyků vějířovitě na talíř a přelijeme vychladlou šťávou.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/veprovy-jazyk-po-pekingsku-3-11-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.