reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřový plátek

Ingredience

  • vepřová krkovice 1 kg
  • pepř 7 kuliček
  • zelený pepř v nálevu 3 lžičky
  • olej 1 dávka
  • instatní jíška 1 dávka
  • brambory 800 g
  • sůl 1 špetka

1. Plátky krkovice okořeníme směsí sedmi pepřů, zakápneme olivovým olejem a necháme alespoň třicet minut uležet. Poté maso orestujeme zprudka na pánvi. Přidáme tři lžičky zeleného pepře. Když je maso hotové, podlijeme je vodou a necháme pár minut podusit. Vyndáme a ze zbylé vody a výpeku uděláme přeliv. Do šťávy přidáme vodu (vývar), osolíme a trošku zahustíme jíškou (nebo francouzskou kuličkou).

2. Brambory předvaříme ve vodě se solí skoro doměkka a potom je dáme do trouby na 15 až 20 minut dopéct.

Zdroj: Vepřový plátek; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprovy-platek [On-line 22.09.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.