4 porce
- 60 dkg vepřových kotlet
- 4 polévkové lžíce medu
- 2 polévkové lžíce hořčice
- 1 malý kousek zázvoru
- šťáva ze 3 pomerančů
- 1 špetka mleté pálivé papriky
- 80 dkg brambor
- 10 dkg másla
- 8 celých červených cibulí
Maso osolíme a necháme chvíli odpočinout. Mezitím si připravíme polevu, což znamená, že nejprve smícháme pomerančovou šťávu s hořčicí, medem a předepsaným kořením. Cibulovou marmeládu zhotovíme tak, že cibuli nakrájíme na kolečka a podusíme ji na malém množství oleje. Až nám cibule úplně změkne, zalijeme ji ochucenou pomerančovou šťávou a vše dohromady důkladně povaříme.
Brambory nakrájíme na kostičky a dáme je vařit, až se uvaří, scedíme je a ještě podusíme na kousku másla. Vepřové kotlety po obou stranách rychle osmahneme, načež je začneme potírat medovou polevou a přitom řádně dopečeme. Hotové jídlo hned podáváme.
Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3558
Poslední tip, trik či komentář