reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřový řízek s medovou polevou u čedičových skal

4 porce

  • 60 dkg vepřových kotlet
  • 4 polévkové lžíce medu
  • 2 polévkové lžíce hořčice
  • 1 malý kousek zázvoru
  • šťáva ze 3 pomerančů
  • 1 špetka mleté pálivé papriky
  • 80 dkg brambor
  • 10 dkg másla
  • 8 celých červených cibulí

Maso osolíme a necháme chvíli odpočinout. Mezitím si připravíme polevu, což znamená, že nejprve smícháme pomerančovou šťávu s hořčicí, medem a předepsaným kořením. Cibulovou marmeládu zhotovíme tak, že cibuli nakrájíme na kolečka a podusíme ji na malém množství oleje. Až nám cibule úplně změkne, zalijeme ji ochucenou pomerančovou šťávou a vše dohromady důkladně povaříme.

Brambory nakrájíme na kostičky a dáme je vařit, až se uvaří, scedíme je a ještě podusíme na kousku másla. Vepřové kotlety po obou stranách rychle osmahneme, načež je začneme potírat medovou polevou a přitom řádně dopečeme. Hotové jídlo hned podáváme.

Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3558

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.