reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřový steak s bylinkovým máslem, americké brambory, fazolové lusky

  • vepřová panenka 1 kg
  • koření na gyros 1 špetka
  • sůl 1 špetka
  • pepř 1 špetka
  • sójová omáčka 1 lžíce
  • olej na smažení 1 dávka
  • máslo 2 lžíce

Americké brambory

  • brambory (varný typ b) 12 kusů
  • kmín 1 špetka
  • olej 1 lžíce
  • koření na gyros 1 špetka
  • sůl 1 špetka
  • pepř 1 špetka

Lusky

  • mražené fazolové lusky 1.5 balení
  • anglické slanina 150 g
  • česnek 2 stroužky
  • sůl a pepř dle chuti 1 špetka
  • olej 2 lžíce

Bylinkové máslo

  • 1/2 másla
  • granulovaný česnek 1 lžička
  • čerstvý česnek 1 stroužek
  • pokrájená petrželka 1 hrst
  • sůl 1 lžička
  • pepř 1 špetka

Olejem vymažeme velký plech, brambory omyjeme, podélně rozkrájíme na šestinky a poklademe jimi plech. Hustě posypeme kořením na gyros, přidáme trochu soli, popřípadě pepř a dáme na 45 minut do trouby péci na 200 stupňů C. Pokud chceme mít brambory dokřupava , na dalších patnáct minut zapneme režim grilování.

Vepřovou panenku okořeníme a zlehka osmahneme, přidáme sójovou omáčku a pepř, poté přilijeme trochu vody a podusíme zhruba 10 minut. Nakonec dle chuti osolíme.

Pánev poklademe plátky slaniny a osmažíme ji. Přidáme mražené lusky a prolisovaný česnek, sůl a pepř a asi 10 minut opékáme.

Umícháme si bylinkové máslo. Máslo necháme změknout v pokojové teplotě a přidáme česnek, bylinky a sůl a váleček dáme do ledničky vychladit.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprovy-steak [On-line 22.2.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.