Ingredience
- 400 g toastového chleba
- ½ svazku petržele
- Mléko na zvlhčení chleba
- 1 vejce
- 100 ml 31% smetany
- Sůl
- Pepř
- Muškátový oříšek
- Máslo
Toastový chléb nakrájíme na kostky, které půl hodiny vysušíme v troubě vyhřáté na 120 stupňů. Kostičky v misce osolíme, opepříme a zalijeme mlékem. Přistrouhneme muškátový oříšek, přidáme vejce, smetanu a nasekanou petrželku. Promícháme a vzniklou směsí naplníme formu. Vaříme v napařovacím hrnci 20 až 25 minut. Jakmile se knedlík začne odlepovat od okraje fotmy, je hotovo.
Zdroj: Vesnický knedlík; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2402-vesnicky-knedlik/ [On-line 19.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář